Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed M.A. Bahar, Filistin Başbakan Yardımcısı Ahmed Y.A Abuhalabia ve beraberindeki milletvekili heyeti, HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’ı ziyaret etti.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kuruluşundan bu tarafa Filistin davasını kendi davası olarak gördüğünü belirterek, "Sendikalarımızın katkılarıyla 100 bin dolarlık bir bütçe hazırladık. Bunu TİKA aracılığıyla inşallah Gazze’ye göndereceğiz" dedi.
HAK-İŞ Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Arslan, HAK-İŞ olarak iki konuda açıklama yapmak istediğini belirterek, birincisinin HAK-İŞ’in Filistin sorununa nasıl baktığı, neler yaptığıyla ilgili olduğunu ve ikincisinin ise son gündemdeki konularla ilgili HAK-İŞ’in görüşlerini paylaşmak istediğini kaydetti. “HAK-İŞ Konfederasyonu kuruluşundan bu tarafa Filistin davasını kendi davası olarak görmüştür” diyen Arslan, “39 yıllık tarihimizde her zaman Filistin halkının yanında yer almaya devam ettik. Çeşitli etkinliklerimizle, çeşitli faaliyetlerimizle Filistinlilerle beraber olduğumuzu her zaman ifade etmeye çalıştık. Mavi Marmara gemisinde Filistin için yer alan ve şehit olan Fahri Yaldız, HAK-İŞ ve Hizmet-İş mensubu ve yöneticisi bir kardeşimizdir. Dolayısıyla bugün burada şehit Fahri Yaldız’ın evindeler, onun mekânındalar” ifadelerini kullandı.
Sendikaların ve HAK-İŞ’in özellikle Gazze’de yaşanan katliamlara karşı büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve bu konuda bir dizi çalışmalar yaptığını kaydeden Arslan, “Özellikle Gazze saldırılarından sonra Gazze’deki yetimlerle ilgili neler yapılabileceği tartışılmış ve bir dizi kararlar aldık” dedi.
Arslan, Gazze’de bir yetimhane yaptırılması için imzalanan protokole de değinerek, “Biz Türkiye’de İlkder ile birlikte bir kadın örgütü olarak İlkder ve HAK-iŞ olarak birlikte 200 kişilik bir yetim çocuğun eğitim görebileceği bir anaokulunun yapılmasına karar verdik. Bugün gururla ifade edebilirim ki, bu okul Necmettin Erbakan Külliyesi olarak faaliyete geçmiştir” diye konuştu.

“SENDİKALARIMIZIN KATKILARIYLA 100 BİN DOLARLIK BİR BÜTÇE HAZIRLADIK, BUNU GAZZE’YE GÖNDERECEĞİZ”
İsrail’in son Gazze saldırılarından sonra tekrar örgütün toplanarak kararlar aldığını bildiren Arslan, şunları kaydetti:
“Sendikalarımızın katkılarıyla 100 bin dolarlık bir bütçe hazırladık. Bunu TİKA aracılığıyla inşallah Gazze’ye göndereceğiz. Tam saldırıların hız kesmediği zaman içerisinde Cebaliye Belediyesi’ne bir jeneratör temini için İHH aracılığıyla 20 bin dolar acil olarak gönderdik ve oranın elektriksiz kalmaması için çaba sarf ettik. Gönlümüz arzu ediyor ki Gazze’de de HAK-İŞ’in muhatap olacağı partner sendika örgütlerinin bulunmasıdır. Bu konuda gerçekten muhatap bulmakta zorlanıyoruz.”
İsrail’in yaptığı katliamların ve Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı provokasyonların bir planın parçası olduğunu söyleyen Arslan, Bakanlar Kurulu’ndan geçen İsrail vatandaşlık yasasıyla ilgili de başka bir provokasyon yapıldığını ve bunu da şiddetle kınadıklarını ifade etti. Arslan, HAK-İŞ olarak bundan sonra da Filistin halkının yanında olacaklarını sözlerine ekledi. Filistin Meclis Başkanvekili’nin davetini de severek ve isteyerek en kısa zamanda gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Arslan, Gazze’de, Filistin’de olmayı arzu ettiklerini kaydetti.

“FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞ İRADESİ DAĞLARI ERİTECEK KADAR GÜÇLÜDÜR”
Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed M.A. Bahar ise, yapmış oldukları görüşmelerde Türk halkının resmi ve gayriresmi bütün müesseselerinin tamamında Filistin meselesine önem verildiğini gördüklerini belirterek, Filistin sorununun nedeninin İsrail gibi bir devletin varlığından ötürü olduğunu anlattı. Bahar, “Filistin halkının istediği, kendilerinin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak, çocukların tıpkı diğer çocuklar gibi eğitim, sağlık ve diğer insani hizmetlerden yararlanmalarını istiyoruz. Yalnız şunu bilmek gerekir ki Filistin halkının direniş iradesi dağları eritecek kadar güçlüdür. Bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Bahar, ayrıca Türkiye’nin Filistin için önemli aktör olduğunu belirtti. Bahar son olarak HAK-İŞ’i Gazze’ye davet etti. Konuşmaların ardından Arslan, Bahar’a hediye takdim etti.
(İHA)