AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Uygar olduğunu iddia eden dünya, tüm bu vahşeti sorumsuzca belki gizli bir zevkle izliyor ve seyrediyor" dedi.
Şahin, baba ocağı Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde her bayramda mezar ziyaretinin ardından yapılan geleneksel ziyaret yeri toplantısına katıldı.
Mehmet Ali Şahin, bayramlarda sevinç ve mutlulukların paylaşıldığını ancak son bayramlarda acı ve kederlerde paylaşmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Ortadoğu’da, Filistin ve Gazze’de yaşananlar bütün dünyanın gözü önünde meydana geliyor. Uygar olduğunu iddia eden dünya, tüm bu vahşeti sorumsuzca belki gizli bir zevkle izliyor seyrediyor" dedi.
Amerikalı ünlü bir düşünürün birkaç gün önce bir açıklama yaptığını ve "İzliyorum, takip ediyorum. Dünyada bu vahşete karşı gönülden destek veren bir tek ülke var, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir" dediğini aktaran Şahin, şunları söyledi:
“Günümüzde yaşayan bu önemli düşünürün bu tespiti bir gerçeği ifade ediyor. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun, bir zulüm, sorun varsa, özellikle insanlar orada ateş içerisinde, savaş içinde çoluk çocuk kayba uğruyorsa Türkiye mutlaka onların dinine, ırkına bakmaksızın sorunlarını dünya gündemine taşıyor. Gazze ve Filistin olayında bir an önce ateşkesin sağlanmasını ve bir Filistin devletinin kurulmasını şiddetle savunuyoruz. Bu savunmamızı da kim ne derse desin, dünya ne derse desin, kendini dünyanın büyüğü olarak gören ülkeler ne derse desin biz doğru bildiğimiz bu yolda Türkiye olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak devam edeceğiz."
(İHA)