Filistinli doktor Mahmut Kavdar, İsrail’in şu an yaptığı saldırının tamamen bir katliam olduğunu ve Filistin tarihinde böyle bir savaşın yaşanmadığını söyledi.
Türkiye’ye geldiği 1990 yılında Uludağ Üniversitesi’ne başvuran doktor Mahmut Kavdar, 1999 yılında okula kabul edildiğini söyledi. Daha sonra Türkiye’de evlendiğini belirten Kavdar, "Türkiye’deki 7 yıllık eğitimin ardından tekrar Gazze’ye döndüm. Gazze’de 5 yıl görev yaptıktan sonra tekrar Türkiye geldim. 8 yıldan bu yana İnegöl’de görev yapıyorum. 2 çocuğum var. Akrabalarımı bu son saldırıda kaybettim" diye konuştu.
Çocukluk ve gençlik yıllarında da zaman zaman İsrail’in Filistin halkına zulüm yaptığına dikkat çeken Kavdar, "Doktor olduktan sonra tekrar Gazze’ye döndüğüm de, 5 yıl boyunca da yaşanan zulümlerde yaralanan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verdim. İsrail, 2000’li yıllarda da hala Gazze içindeydi. Katliamlar hep oldu ama bu kadar geniş ve vahşice bir katliamı 68 yıldan beri hiç görmedim" şeklinde konuştu.

"HER AİLE KAYIP VERDİ"
Yaşanan katliamlar nedeniyle Gazze’de yaşayan her ailede zarar ve kayıpların yaşandığını söyleyen Kavdar, "İsrail Filistin’den çekildikten sonra ambargo uygulamaya başladı. Ne Filistin’e girişler ne de çıkışlar sağlandı. Zaman zaman ambargo sırasında farklı ülkelerden Filistin destek alıyordu. Zor şartlarda geçim sağlanıyor. Filistin’de tarım üretimi var ama üretim yapılması engelleniyor" diye konuştu.

"OKULLARA SIĞINIYORLAR"
Akrabaları ile telefon görüşmelerinden aldığı bilgileri aktaran Kavdar, “Herkes zor durumda. Çatışmalar sırasında kadınlar ve çocuklar okullara sığınıyorlar. Sığındıkları okullarda bekliyorlar. Hiçbir şey yapamıyorlar. İsrail tankları Filistin’e girmiş. Yakıp yıkıyorlar. İsrail ordusu Hamas’ın silahlarını yok etmeye çalışıyor ama zor yok eder. İlaç sıkıntısı da var. Sınırlar kapalı, hiç kimse yardım edemiyor. Yaralıların tedavilerinde kullanmak için ilaç kalmamış. İlacın yanında su ve elektrikte yok. İsrail verdiği elektriği ve suyu kesmiş. Türkiye de olduğum için şanslıyım ama bir yandan da Filistin’de olup, yaralılara yardım etmek isterdim. 9 kardeşim Gazze’de yaşıyor. Bir tek ben Türkiye’deyim. Allah’a şükür ailemden kayıp yok şu an ama yakın akrabalarımdan kaybettiklerim var” açıklamasını yaptı.
Dünyanın yaşanan katliamı seyrettiğinin altını çizen Kavdar, “Kimse çaba göstermiyor. 16 günden bu yana katliam sürüyor. 5 gün sonra İsrail çekilebilir ama bu zaman zarfında kimse destek vermiyor. Bazı ülkelerin çabaları var ama yeterli değil. Bu konuda Türkiye’nin tavrı çok iyi. Filistin’in yanında tek Türkiye gibi görünüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Arap ülkeleri pasif kalıyorlar ama Türkiye yapabileceğini yapıyor. Başbakanımız, gerekli çabaları gösteriyor. Türkiye hükumetine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

"HAMAS, İSRAİL ORDUSUNA ZARAR VERDİ"
Yapılan saldırılara Hamas’ın da cevap verdiğini dile getiren Kavdar, "Tabii sadece Hamas değil, Hamas’a destek veren örgütler de İsrail’e saldırıyor. Ambargo döneminde Hamas, silahlarını geliştirdi. İsrail’e yönelik kurulan tuzaklar da var ve başarılı oluyorlar. Hamas, İsrail ordusuna zarar verdi. Zaten onun için İsrail acımasızca saldırıyor. İsrail’in de çok kaybı var. Bu Ramazan ayında yaşanan katliamın son bulmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum. Bu katliamı yapan İsrail’i kınıyorum. Yeter artık canlar gitmesin” açıklamasında bulundu.
(İHA)