ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos Limanı temelinin Eylül veya Ekim ayında atılacağını bildirdi.

Milletvekili Ulupınar, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesi için hayati önem taşıyan 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı’nın ülkenin 3. büyük limanı olacağını ifade etti.

Hem Zonguldak’ın hem de ülkenin lojistik imkanlarını güçlendirecek büyük projeyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşme yaptıklarını ifade eden Ulupınar, şunları kaydetti:

"Filyos Limanı'nın temel atma törenini Eylül veya Ekim ayında gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımız, projenin temelini Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın atacağı müjdesini de verdi. Yapımında 4 bin kişi, tamamlandıktan sonra 20 bin kişinin istihdamını sağlayacak Filyos Limanı, Çaycuma'nın denizle buluştuğu deltada kurulacak. Yaklaşık 500 metrelik rıhtımı, ana ve tali mendireği, demiryolu yol bağlantıları olacak limanın alt yapı çalışmalarının 2017'de bitirilmesi hedefleniyor. Filyos Liman Projesi, sadece bir liman değil, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayine, lojistik alanlarına varıncaya kadar her şeyi içine alan endüstri projesi olacak."