RİZE (AA) - Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde yer alan ruhsatsız işletmeler valilik kararıyla mühürlendi.

Alınan kararın ardından işletmeleri mühürlenerek kapatılan esnaflar, karara tepki göstermek amacıyla Ardeşen Kaymakamlığı önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Selman İslamoğlu, çarpık yapılaşmanın ve başı boşluğun önüne geçilmesi gerekliliğinin kendilerinin de farkında olduğunu söyledi.

Devletin adaletinin herkese her kuruma eşit mesafede olması gerektiğini ifade eden İslamoğlu, "Vadide kamuya ve özel sektöre ait turizimle hiç ilgisi olmayan, çevre, görüntü ve gürültü kirliliği yaratan bu izinsiz tesisler es geçilirken, turizme hizmet veren bölge halkına ciddi istihdam yaratan, bölgedeki turizmin gelişmesine ve turist sayısının ciddi artışına destek sağlayan bu mekanlara yönelik mühürleme operasyonlarının hiçbir yetkili ağız tarafından açıklama yapmadan mühürlenmesini manidar buluyoruz." diye konuştu.

Devletin çözüm üreten kurum olduğunu kaydeden İslamoğlu, "Ülkemizin coğrafi özelliklerine göre 7 bölgeye bölündüğünü ilkokul sıralarından beri öğrenen bizler, Konya Ovası ile Fırtına Vadisini aynı statüye sokularak aynı şartlarla imar iznine tabi tutulmasını anlayamıyoruz. Konya Ovasında bir mekana kara yoluna 25 metre mesafe isteyen zihniyetin Fırtına Vadisinde iki vadi arasının zaten 25 metre olduğunu bilmesi gerekmez mi? Bu bölge için ayrı bir imar çözümü sunması gerekmez mi?" dedi.

İslamoğlu, ruhsat için gerekli başvuruları yaptıklarını ancak bir türlü sonuç alamadıklarını iddia etti.