ORDU (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Ünye Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, "FİSKOBİRLİK dimdik ayakta, peşin fındık alımlarına devam ediyor." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin piyasadaki fındık fiyatının 50 kuruş üstünde, fındığı peşin parayla aldığını hatırlattı.

Peşin ödemenin yanı sıra emanete de fındık aldıklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Serbest piyasadan 50 kuruş fazlaya fındık alıp, ayrıca randıman yaparak randıman farkını da veriyoruz. Üreticilerimiz satmak isterse peşin para ile fındıklarını alıyoruz. Emanete bırakmak isteyen üreticilerimizin fındığını da emanete alıyoruz. Eğer 2-3 ton gibi toplu fındıklar olursa bunları da kapıdan aldırıyoruz."

"FİSKOBİRLİK dimdik ayakta, peşin fındık alımlarına devam ediyor." diyen Yılmaz, fındık üreticisinin de birliğe sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Halkın FİSKOBİRLİK'e sahip çıkması gerekiyor, FİSKOBİRLİK'e sahip çıkması demek ise kendine ve kendi ürününe sahip çıkması demektir. Fındıkla ilgili Ünye Ziraat Odası ile birlikte basın açıklaması yapacağız. Kamuoyu oluşması için 3 Ekim Pazartesi gününden itibaren duyurular yapacağız. Şu anda afişlerimiz de hazırlandı. Ünye'nin muhtelif yerlerine afişlerimizi de asacağız. Bize fındığını satmak veya emanete bırakmak isteyen üreticilerimiz Ünye İmam Hatip Lisesi yanındaki büromuza müracaat edebilirler."