BARTIN (AA) - Bartınlı iş adamı Mehmet Bulut, "Fıstık" ismini verdiği ve evde, işte yanından hiç ayırmadığı, evladı gibi benimsediği oğlağını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Bartın'da 25 yıldır ticaretle uğraşan aynı zamanda Bartınspor'un kulüp başkanlığını yapan Mehmet Bulut, memleketi Trabzon'dan getirdiği ve evde, işte, arabasında, çarşıda yanından ayırmadığı keçi yavrusunu evladı gibi sevdi.

Sahibine, evinde ve çalışma hayatında dostluk eden ve kentteki insanların kısa sürede ilgi odağı olan Fıstık, yaklaşık 5 gün önce hastalandı. Bunun üzerine veterinere götürülen ve tedavi süreci başlatılan "Fıstık", öldü.

Fıstık'tan geriye kalan fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladını kaybetmiş gibi üzüldüğünü söyledi.

Fıstık'la 40 gündür anne, baba, evlat, dost ilişkisi yaşadığını ifade eden Bulut, "Fıstık'ım dün akşam itibarıyla aramızdan ayrıldı. Son nefesini verirken 'Annem' diye seslendiğimde sadece nefes alıp veren bir hayvan bana 'mee' diye cevap verdi. O aklıma geldikçe çok üzülüyorum, dün gece sabaha kadar uyuyamadım." diye konuştu.

Sabahları mamasını yedikten sonra bir iki saatliğine Fıstık ile dışarı çıktıklarını anımsatan Bulut, şöyle devam etti:

"Onunla yeşil alanlara giderdik. Takımın antrenmanı varsa antrenmanlara birlikte gidiyorduk. Yani doğal sürecini yaşasın diye sürekli günün bir-iki saatini Fıstık'ıma ayırıyordum. Özellikle Bartın'ın ilgi odağı oldu, çok sevimliydi herkes tarafından da sevildi. Özellikle çocuklar çok Fıstık'ı görmek için geliyorlardı."

Bulut, Fıstık'ın öldüğünü sosyal medya hesabından paylaşmasının arından birçok kişi tarafından başsağlığı için arandığını belirtti.

Fıstık'ın yerini kimsenin dolduramayacağını dile getiren Bulut, "Bu bir sevgi benim içimde kalan bir uhde, Fıstık'ın acısını dindirmesi için yerini dolduramaz ama annesiyle birlikte bir keçi daha alacağım. Yeni 1 ya da 2 tane daha evlat edinmeyi düşünüyorum. İnşallah böylelikle Fıstık'ın acısını biraz daha dindirmiş olurum." ifadesini kullandı.