SAMSUN (AA) - Ford, yenilenen modelleriyle 7 Eylül'e kadar sürecek Samsun Otoshow Fuarı'nda yerini aldı.

Fuarda yeni spor otomobillerinden pick-up'a, SUV'dan ticari araçlara uzanan 9 modeli ile yer alan Ford'u Otokoç Samsun bayisi temsil ediyor.

Samsun Otoshow'daki Ford standında yepyeni performans otomobili yeni Focus ST, Amerikan efsanesi Mustang ve dayanıklı pick-up yeni Ranger'ın yanı sıra Mondeo, Fiesta, Kuga, Transit okul minibüsü, Connect Kombi ve Tourneo Custom fuar ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.

Yeni Focus ST, pist testlerinde kanıtlanmış performansı, gelişmiş teknolojiyi ve modern tasarımı bir arada sunuyor. Ses kontrollü Ford SYNC2, 8 inç dokunmatik ekran gibi yeni nesil birçok teknolojiyi bünyesinde barındıran Focus ST'nin ergonomik iç tasarımında en önemli tuşlar ve özellikler sürücünün en kolay ulaşabileceği şekilde konumlandırılmış.

Geliştirilen Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi (EPAS) ile daha sportif bir sürüş sunan Focus ST, ileri Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi ile sürücünün yol hakimiyetini artırmaya katkıda bulunuyor, standart, spor ve kapalı modları ile farklı yol koşullarına uygun sürüş imkanı da sağlıyor.

Benzinli ve dizel olmak üzere iki motor seçeneği ile sunulan Focus ST'de powershift şanzımanla sunulan 2.0 litrelik TDCi dizel motor 185 PS’lik gücü ve 400 NM'lik tork değeri ile ST genlerine uygun olarak yüksek performansa ve ortalama 4.6 litre/100 kilometre yakıt tüketimi değeri ile üstün verimlilik değerlerine sahip. 7,7 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabilen 2.0 litre dizel Focus ST, 217 kilometre/saniyelik maksimum hız değerine ulaşabiliyor.

Focus ST'nin 6 ileri manuel şanzımanla donatılan 2.0 litrelik EcoBoost benzinli motor seçeneği de 250 PS güç ve 360 NM tork değeri sunuyor. Focus ST bu versiyonda 6,5 saniyelik 0-100 kilometre hızlanma süresine sahip ve 248 kilometre maksimum hıza ulaşıyor.

- Mustang efsanesi Samsun'da

Köklü geçmişiyle klasikleşmiş bir Amerikan otomobil efsanesi olan, göz alıcı tasarımı ve yüksek performansı ile dünyaya ün salmış Ford Mustang, Samsun Otoshow'da yer alıyor. Ford Mustang, yeni neslinde de karakteristik tasarım özelliklerini korumaya devam ediyor.

Ford Mustang'in kendine özgü tasarım detayları arasında alçak ve geniş tavan, dik eğimli ön ve yan camlar, üç boyutlu, üç çizgi halindeki stoplar, kaslı gövde dizaynı, köpekbalığı burnu şeklindeki gövde ve ön ızgara üzerinde bulunan Mustang logosu yer alıyor.

Ford Mustang, Fastback ve Convertible olmak üzere 2 farklı gövde tipi ile 2.3 litre Ecoboost 317 PS ve 5 litre V8 421 PS motor seçenekleri ile manuel ve otomatik şanzıman ile sunuluyor. Avrupa'da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanına sahip olan Ford Mustang, V8 0-100 kilometre hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlarken, Ford Mustang 2.3 EcoBoost, 0'dan 100 kilometre hıza 5.8 saniyede ulaşıyor. Mustang, 50 yılın ardından Avrupa ve Türkiye yollarında da esecek.

- Yeni Ford Ranger

Geçen yıl Avrupa'nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, yenilenen cesur tasarımı, gelişmiş teknoloji donanımları, ileri seviye 4x4 çekiş kabiliyeti ve bir önceki modeline göre yakıt tüketiminde yüzde 17'ye varan iyileşme ile iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan tek pick-up model olan Yeni Ford Ranger, segmentinin en güvenli aracı olarak öne çıkıyor.

Ford SYNC2 renkli dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, çift ekranlı renkli ve fonksiyonel TFT gösterge paneli gibi premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde toplayan Yeni Ford Ranger, üstün sürüş konforunu başarılı 4x4 çekiş sistemi ile birleştiriyor. Yeni Ranger, optimize edilmiş yakıt ekonomisi sunarken güçlü çekiş ve yük kapasitesinin yanı sıra sınıf lideri suda ilerleme özelliğiyle dayanıklılıktan ödün vermiyor.

Yeni Ranger'ın geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan 160 PS gücündeki en yeni 2.2 litre TDCi motoru önceki neslin 150 PS motoruna göre daha yüksek performans sergiliyor. 4x4 Wildtrak modeli ile sunulan, dizel motor ailesinin en güçlüsü 200 PS güç ve 470 Nm tork sunan beş silindirli 3.2 litre TDCi motoru ile de performans en üst seviyeye çıkıyor. 4x2 ve 4x4 modelleri altı ileri manuel ve otomatik şanzımanla müşterilere sunuluyor.