işte yapım şirketinden yapılan açıklama:


"Çağatay Akman tarafından seslendirilen 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' Klibi, geçtiğimiz haftalarda YouTube'a yapılan bir telif ihlali başvurusu sonrasında YouTube tarafından askıya alınmıştı.

Klipteki şarkının melodisinin İsrailli bir gruba ait olduğu iddiaları sonrasında, grup adına açılan ve sahte olduğu yönünde oldukça güçlü delillerin bulunduğu bir YouTube hesabına ait itiraz başvurusu sonrasında, YouTube genel prosedürleri içinde askıya alınan klip, 2645 Records avukatlarının ve iş ortağı BuzzMyVideos tarafından yapılan girişimler sonrasında YouTube tarafından gerekli incelemeler yapılmasını takiben izleyicilerin kullanımına açıldı.

Şu anda 2645 Records YouTube kanalından izlenebilen klip, 216 Milyon izlenmesini de kaybetmemiş oldu.

Arada geçen 15 günlük süreçte, şarkı, Çağatay Akman ve şirketimiz 2645 Records hakkında bilinçli ya da bilgisizlikten kaynaklanan negatif yorumlar yapıldığı gibi, olayın gerçek yüzünü anlamaya çalışan ve ellerinden gelen desteği veren kişi, kurum ve kuruluşlar oldu.

Bilindiği gibi, 'Gecce Gölgenin Rahatına Bak' Şarkısında kullanılan 10 saniyelik bir melodi üzerinde bunca spekülasyonun yapılması, üstelik de eser sahibi olarak bizim kabul ettiğimiz ve telif bedelini ödediğimiz Mehmet Ali Sezer'in 1994 yılında bu melodiyi içeren şarkıyı eser işletmeyle tesbit ve kayıt ettirmiş olmasına rağmen acımasızca ve yabancı hayranlığından kaynaklandığına inandığımız saldırılar karşısında, şirketimiz son dakikaya kadar bu tip tartışmaların içinde olmamak için sükunetini korumuş, yasal yollar haklarımız saklı kalmak suretiyle, bilgisiz ve kasıtlı düşmanlıktan kaynaklanan hiç bir saldırıya cevap vermeyi tercih etmemiştir.

Haziran ayı başı itibariyle, Mehmet Ali Sezer'in 'Herşeyim Oldun', Çağatay Akman 'Gecce Gölgenin Rahatına Bak' ve İsrailli grubun malum şarkıları için Tesbit davası açılmış, şarkıların üçünün de incelenmesi istenmiştir.

Çok kısa bir süre içinde, yüce Türk Adaleti bu üç şarkının birbirlerine olan benzerlikleri konusunda bilir kişi incelemesi sonunda kararını verecek, şarkılardaki iddia edilen benzerlikleri belgelendiği zaman da şarkıların eser tescil tarihlerine göre gerçek eser sahibi belirlenecektir.

Şu anda yayında olan klibimiz, bir saat sonra tekrar sahte bir şikayet üzerine yeniden devre dışı kalabilir. Bu bizim için çok önem taşımamaktadır. Çünkü bu süreçte yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübe, YouTube gibi milyar kullanıcısı olan bir platformda, YouTube'un hakem pozisyonunun olmadığı, ancak telif ve benzer konularda kullanıcılar arasında bir köprü kuramadığıdır. Onlar da kendi açılarından bunca tecrübeye rağmen sağlıklı bir çözüm getirememekten çok mutlu değillerdir büyük ihtimalle.

Son olarak, geçen 15 günlük sürede bilinçli ve kasıtlı olarak durumu haksız, acımasız eleştiri ve iftira boyutlarına getirenlerin vicdani açıdan herhangi bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz. Zaten sızlayacak vicdanları, anlayacak akılları olsa daha medeni yollar seçerlerdi.

Ancak bu geçen sürede manevi desteklerini hissettiren, bize olan inançlarını söz ve hareketleriyle ifade eden dostlarımıza teşekkürlerimizi sunmak boynumuzun borcudur. Son olarak müzik meslek birliklerinin bundan sonra yaşanacak benzer olaylarda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."