SAMSUN (AA) - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye tarafından yaptırılan Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu ek bina inşaatını inceledi.

Başkan Genç, Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrası yapımına başlanan 18 derslikli ek bina inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Genç, yaptığı açıklamada, eğitime en çok yatırım yapan belediye olduklarını söyledi.

Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımızdır. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiçbir anlamı olmaz. Bu nedenle eğitim alanında kurum olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen eğitime gerek fiziki gerekse teknolojik olmak üzere 35 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık." diye konuştu.

Canik'te eğitim altyapısı sorununu çözdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Genç, şunları kaydetti:

"Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanı sıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık. İnşallah Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu 18 derslikli ek binanın tamamlanmasıyla öğrencilerimize daha sağlıklı eğitim imkanı sunulacak. Amacımız, şehrimiz ve ülkemiz için eğitimli, bilgili, donanımlı ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir."

Çatı katı külliye şeklinde olacak ek binada, 150 kişilik çok amaçlı salon, uygulama mescitleri, kütüphane, öğretmenler odası ve kütüphane de yer alacak.