Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 04-05 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, inceleme ve denetimlerin ilk gününde, Kara Kuvvetleri’nin temel unsuru olan piyade sınıfı personelin eğitim gördüğü Piyade Okulu’nda incelemelerde bulunmuş, eğitim görmekte olan kursiyerler ve birlik personeli ile görüşmüş, kursiyerler tarafından icra edilen meskun mahalde teröristle mücadele harekatı tatbikatını izlemişti.
Orgeneral Akar, faaliyetin ikinci gününde, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda incelemelerde bulunarak, Deniz Kuvvetleri’nin en seçkin birliklerinden olan, her türlü hava, deniz ve arazi koşullarında özel harekat görevleri icra eden Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Komutanlıklarını ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, bu birliklerin teröristle mücadele harekatında da görev yapan personeli ile görüşmüş, ağır hava şartlarında SAT/SAS personeli tarafından icra edilen tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu, 1’inci Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Kora. Hasan Şükrü Korlu ile birlikte izledi.
Orgeneral Akar, incelemelerin son bölümünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İstanbul Tersanesi’nin Dizayn Proje Ofisi’nde denetlemelerde bulundu. MİLGEM sınıfı korvetlerin ve proje süreci devam eden diğer milli savaş gemilerinin dizaynının yapıldığı Dizayn Proje Ofisi’nin, dünyada az sayıda ülkede bulunan savaş gemisi dizayn teknolojisine sahip olduğu vurgulandı.
(İHA)