KASTAMONU (AA) - Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba ve ailesini Ankara'da düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Genelkurmay Başkanlığının, yaşamını yitiren gazilerin hatıralarını yad etmek ve hayattaki gazilerle bir arada olabilmek için 18-20 Eylül'de düzenlenecek etkinlikte 19 gazi ve 25 gazi yakınını misafir etme kararı kapsamında Tuğgeneral Bal ve eşi Ayşe Bal, 7 Haziran 2009'da Şırnak merkeze bağlı Kelga Tepe geçici üs bölgesine teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu kafasından yaralanan Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba ile ailesini Tosya ilçesindeki evlerinde ziyaret etti.

Bal, ziyarette yaptığı konuşmada, Zorba'nın yoğun bakım tedavisinin 111 gün sürdüğünü, 3 defa kafasından, bir defa kolundan ve kalçasından ameliyat geçirdiğini anlattı.

Şırnak'ta kendisinin de görev yaptığını ve Kelga Tepe'nin kendilerini de çok uğraştırdığını söyleyen Bal, şöyle konuştu:

"Fırat, zorlu bir süreçten geldi. En büyük şey, aile olarak sizin verdiğiniz destek. Devletimiz elinden gelen yardımı yaptı, yapıyor da. Önemli olan sizin birlikte olmanız, kaynaşmanız ve Tosya halkının sizlerle olması. Büyüklerimizin, komutanlarımızın desteğiyle bugünlere geldik. İnşallah Fırat bundan sonra her geçen gün daha iyiye gider." 

Bal, daha sonra gazinin babası Hüseyin ve annesi Kezban Zorba'ya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar imzalı davetiyeyi sundu ve okudu. 

Tuğgeneral Bal, ziyaretin sonunda Gazi Zorba'ya maket jandarma arabası ve baston, annesine ise porselen fincan takımı hediye etti. 

Genelkurmay Karargahına 19 Eylül'de gidecek davetliler, Atatürk Kültür Sitesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenine katılacak, törenin ardından Mehmetçik yemekhanesinde generaller ve erlerle öğle yemeği yiyecek.