GİRESUN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Cevdet Coşkun, görevine başladı.

Coşkun, rektörlük makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün itibariyle kendisini rektör olarak atadığını söyledi.

Atamanın bugünkü resmi gazetede yayımlandığını ifade eden Coşkun, "Seçim bitti artık önümüzde seçimsiz bir dört yıl var. Yeni dönemde daha çok öğrenci odaklı bir üniversite hayal ediyorum, insanlarla değil problemlerle uğraşmayı düşünüyorum." dedi.

Coşkun, Giresun Üniversitesinin nicel parametreler yönünden çok hızlı büyüdüğünü ifade ederek, "Fakülte sayısı çok hızlı arttı, öğrenci sayısı çok hızlı arttı, öğretim elemanı sayısı çok hızlı arttı fakat her büyüme, her çoğalma sağlıklı bir büyüme değil." diye konuştu.

Üniversitede gerçekleşen büyümenin çok sağlıklı bir büyüme biçiminde olmadığına dikkati çeken Coşkun, "Niye gerçekleşmedi ? Çünkü nicel parametrelerdeki büyümeye karşın nitel parametrelerde üniversitemiz ciddi bir iyileşme, ciddi bir ilerleme göstermedi. Bu yüzden üniversitemiz 2011'de URAP verilerinde 11'inci sıradayken 2015 sonunda 38'e geriledi." değerlendirmesinde bulundu.

Coşkun, bir üniversitenin başarısının nicelikte değil nitelikte aranması gerektiğini vurgulayarak, "Bu yönüyle kafamdaki niteliklere sahip bir üniversiteyi hayata geçirebilmek için önce kendi ekibimi kuracağım, ondan sonra gece gündüz eleştiriye açık bir şekilde, ulaşılabilir olacak bir şekilde bu memleket için, Giresun için Türkiye'miz için ve Allah rızası için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Giresun Üniversitesinde devir teslim töreni gerçekleşmedi.