GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsasınca "Giresun'da Fındık ve Fındık Borsasının Tarihçesi" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitabın dört bölümden oluştuğunu söyledi.

Birinci bölümde Giresun'’un kuruluşundan öncesi ve bugüne kadar olan tarihinin yer aldığını dile getiren Yanıkoğlu, Roma'dan Binazs'a, Bizans'tan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye'ye kimlerin görev aldığı, şehrin nasıl bir evrim geçirdiği bilgilerinin yer aldığını belirtti.

Yanıkoğlu, ikinci kısımda ise Giresun'un ekonomisine ve siyasetine yön veren şahsiyetlerin yer aldığını ifade ederek, "Üçüncü bölüm ise zamanında fındıkla ilgili kurumlar, bunlar arasında Fındık Kurucular Cemiyeti, Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği'nin kurucusu, daha sonra fındığın satışına yön veren Fındık Tanıtım Grubunun kuruluşundan bahsettik." diye konuştu.

Kitapta, fındığın şehre olan katkıları, sosyal yaşantıya katkıları, burada görev alan şahsiyetler, şarkılara, şiirlere olan etkilerinin de yer aldığını dile getiren Yanıkoğlu, son bölümde ise Giresun Ticaret Borsası ve borsanın kuruluşundan bugüne kadar değer katan şahsiyetler ve sosyal faaliyetlerin olduğunu aktardı.