GİRESUN (AA) - Giresun'da etkili sağanak sonucu bir lise, öğrenci yurdu, otobüs terminali ve bazı evler su altında kaldı.

Kent merkezinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonucu Güre Mahallesi'ndeki Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi ile yanındaki Nevin Bozbağ Öğrenci Yurdu ve Çıtlakkale Mahallesi'ndeki bazı evlerin zemin katlarını su bastı. Giresun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin park alanı ve bilet satış bölümü de su altında kalınca otobüsler yolcularına terminalin dışından hizmet verdi. 

Su baskını yaşanan yerlerde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Giresun Belediyesi ekipleri tahliye çalışması yaptı.

AFAD Müdürü Halil Topatan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğleden sonra başlayan şiddetli yağmurun etkisini azaltsa da halen devam ettiğini söyledi.

Şehrin muhtelif yerlerinde evlerin alt katlarını su bastığını belirten Topatan, şöyle konuştu:

"Belediye bir taraftan çalışırken biz AFAD olarak başka bir koldan çalışmaya başladık. Su basan okulda az sayıdaki öğrenciyi tahliye ettik. Şimdi de su basmış bir sitenin içerisindeki suyu tahliye ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor. Bu şekilde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Diğer ilçelerimizde de acil durumlarda mücadele ediyoruz. Valimiz Hasan Karahan'ın talimatıyla vali yardımcısının başkanlığında kriz merkezini oluşturduk."

Yağmur ve fırtınanın bu gece şiddetlenerek devam edeceğinin meteoroloji tarafından duyurulduğuna dikkati çeken Topatan, "Vatandaşlarımızdan tedbirli olmalarını bekliyoruz. Evlerini su ve fırtınaya karşı korumaları kendi menfaatlerine olacak" dedi.