GİRESUN (AA) - Giresun'da MERS virüsü şüphesiyle hastanelerde gözetim altında tutulan 3 kişiden 2'sinin, gribal enfeksiyonlarının olduğu bildirildi.

Giresun Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tirebolu Devlet Hastanesine yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetleriyle başvuran ve MERS virüsü şüphesiyle Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine sevk edilen M.A. (73) ve S.S.'nin (36) tahlil sonuçlarının Ankara'dan geldiğini belirtti.

Bal, bu sonuçlara göre her iki hastanın da söz konusu virüsü taşımadığını belirterek, "Tahlil sonuçlarında hastalarımızın gribal enfeksiyonlarının olduğu belirlendi. Hastalarımız 1-2 gün içerisinde taburcu edilecekler. Diğer hastamızın ise sonucunu bekliyoruz. O da en kısa zamanda elimize ulaşacaktır" diye konuştu.

Tahlil sonuçlarının temiz çıkmasının ardından hastanenin enfeksiyon bölümündeki karantinanın sona erdirildiğini anlatan Bal, burada tedbir amaçlı olarak solunum izolasyonu uygulandığını bildirdi.

Tirebolu ilçesinde M.A. (73) ve S.S. (36) ile Bulancak ilçesinde T.A (57)  ilçe devlet hastanelerine yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetleriyle başvurmuş, hastalar MERS virüsü şüphesiyle  Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ile özel bir hastanede kontrol altına alınmıştı.