GİRESUN (AA) - Giresun'a yapılmasın planlanan 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, projenin ihale süresinin 750 gün olduğu ifade edildi.

Hastanenin Aksu Mahallesi'ndeki SEKA arsası üzerinde yaklaşık 100 dönümlük bir alana inşa edileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"3'üncü basamak sağlık hizmeti sunacak olan hastanenin 72 bin 717 metrekare kapalı alanı olacak. 350 yataklı olarak planlanan hastanede, 72 tek kişilik, diğerleri de iki kişilik nitelikli hasta yatakları bulunacaktır. Ayrıca, palyatif bakım yatak sayısı 27, yanık yatak sayısı 4 ve mahkum servisi yatak sayısı 5’tir. Erişkin 1.-2. ve 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı 72, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 27 olup, toplamda 99 yoğun bakım yatak sayısı mevcuttur."

Açıklamada, ameliyathane oda sayısının 16 olduğu ifade edilerek, "Anjio salonu 2’dir. Poliklinik oda sayısı toplam 145’tir. Kemoterapi Polikliniği, Nükleer Tıp Polikliniği ve Diyaliz Polikliniği de diğer polikliniklerle hizmet verecektir. Hastanenin toplam otopark sayısı 910 araç kapasiteli olacak." denildi.