GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Kültür Merkezinin yapımına başlama sürecinde sona gelindiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir devam eden çalışmalar sonucu kültür merkezinin projesinin hazırlandığını ve 19 Eylül Spor salonunun arkasında bulunan araziye yapılacağını belirtti.

Merkezin yapımının tamamlanmasıyla Giresun'da sosyal ve kültürel hayatın güçleneceğini vurgulayan Öztürk, şunları aktardı:

"Giresun'un son yıllarda kültür ve turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atılmaktadır. Şehrin zengin kültürel dokusu, derin tarihi, ilimiz için önemli bir avantaj oluşturmakta. Bu zengin kültürel değerleri ortaya çıkarmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için uzun süreden beri Giresun Kültür Merkezinin hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, ilimizin kültür merkezi hizmete alındığında şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunacak, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılmasını sağlayacaktır. Özellikle gençlerimize boş zamanlarını iyi değerlendirilmesi imkanı sunulmuş olacak."

Öztürk, kültür merkezi projesinin hayata geçmesini sağlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile ve diğer bakanlara teşekkür etti.