GİRESUN (AA) - Giresun'un Çamoluk ilçesinde imam hatip ortaokuluna, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Emrah Sağaz'ın ismi verildi.

Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık öncülüğünde başlatılan girişimler sonucu şehit Sağaz'ın isminin imam hatip ortaokuluna verilmesi kararı alındığını bildirdi.

Okul binasına "15 Temmuz Şehit Emrah Sağaz İmam Hatip Ortaokulu" tabelasının dün itibarıyla asıldığını belirten Karahan, "Emrah Sağaz şehidimizin isminin ilçemizde yaşatılması için bir çalışma başlatmıştık. Kaymakamlık öncülüğünde oluşturduğumuz komisyon imam hatip ortaokuluna adının verilmesini kararlaştırdı ve gerekli girişimler sonucu süreç tamamlandı. Dün itibarıyla da imam hatip ortaokulunun ismi '15 Temmuz Şehit Emrah Sağaz İmam Hatip Ortaokulu' değiştirildi ve yeni tabela ilgili kurumun binasına asıldı." diye konuştu.

Karahan, 15 Temmuz gecesi İstanbul'da gazi olan Giresunlu bazı vatandaşların adlarının ilçede yaşatılması için de çalışma başlattıklarını kaydetti.