GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Yaşmaklı Barajı'ndaki görevlilelere yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bizim değerlendirmemiz bölgede bir hareketlenme çabasında olan terör örgütü elemanlarının bir faaliyetiydi. Takip ve operasyonlarımız devam ediyor. Bu eylemi yapan teröristleri kısa zamanda yakalayıp şehidimizin intikamını almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Doğankent ilçesinde Yaşmaklı Barajı'ndaki görevlilelere yönelik silahlı saldırıda yaralanan Adil Bülbül'ün hayatını kaybetmesi üzerine Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine gelen Karahan, yetkililerden bilgi aldı.

Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan Bülbül'ün hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu sabah ilimizde bildiğiniz gibi müessir bir olay oldu. Doğankent ilçemizin Yaşmaklı HES'in olduğu noktada arıza sebebiyle oraya giden görevliler, orada bir bomba düzeneğinin olduğunu görerek geriye kaçmaya çalışmışlar. Ancak o sırada saldırıya uğradılar. Önce Tirebolu'ya, sonra da Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı Adil Bülbül isimli arkadaşımız ameliyat sonucu maalesef kurtarılamadı, saat 22.00 sıralarında. Onun otopsi işlemleri devam ediyor."

Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü elemanlarının yakalanması için operasyonların devam ettiğini vurgulayan Karahan, "Bizim değerlendirmemiz, bölgede bir hareketlenme çabasında olan terör örgütü elemanlarının bir faaliyetiydi. Takip ve operasyonlarımız devam ediyor. Ekiplerimiz hali hazırda oradalar. Timlerimiz görev başındalar. Bu eylemi yapan teröristleri kısa zamanda yakalayıp şehidimizin intikamını almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

Vali Karahan, yapılan incelemelerde düzeneğin bomba şekli verilmiş bir malzeme olduğunu belirterek, "Bomba bulunmadı yani. Bomba süsü verilmiş bir düzenek hazırlamışlar o kadar." ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden Adil Bülbül'ün cenazesinin otopsi işleminin ardından memleketi Gümüşhane'ye götürüleceği öğrenildi.

Doğankent ilçesi Yaşmaklı Barajı'na arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüş sırasında üzerilerine ateş açılmış ve görevli Adil Bülbül yaralanmıştı. Yaralı Bülbül bir süre sonra Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.