GİRESUN (AA) - Karadeniz'de bir haftayı aşkın süredir avlanan hamside şu an itibariyle bolluk söz konusu olmadığı belirtildi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de yaklaşık 10 gündür hamsi avlandığını söyledi.

Hamsinin av durumunun ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getiren Arslan, "Hamsiyle ilgili bir hafta sonra 'bol veya az olacak' şeklinde kesin bir yargıya varabiliriz, ancak şu anki durum pek iç açıcı değil. Hamsinin durumu şu anda pek parlak gözükmüyor. Biraz bekleyeceğiz." dedi.

Arslan, Karadeniz hamsisinin şu anda tezgahlarda 10 liradan satıldığını ifade ederek, Marmara Bölgesinden gelen hamsinin biraz ucuz olabileceğini ancak Karadeniz hamsisinin 10 liradan aşağı olmayacağını kaydetti.

Palamut avcılığında ise herhangi bir azalma söz konusu olmadığına değinen Arslan, şöyle konuştu:

"Palamut, bu yılki formunu koruyor, avcılıkta azalma yok, hava şartları iyi olduğu sürece tekneler avlamaya devam edecek. Vatandaşlar bu sezon palamuta doydu, doymaya da devam edecek. Palamut avcılığı biraz borsaya benziyor. Hava şartları kötü olduğunda fiyat biraz yükseliyor, hava şartları iyi olunca fiyat azalıyor. Palamut, denizlerimizde şu an mevcut, başka kıyılara göç etmediği sürece avcılık devam edecek. Avcılığın bitmesi gibi bir durum söz konusu değil."