Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan’ın cenazesi memleketi Adana’ya getirildi.
İstanbul’da düzenlenen cenaze töreninin ardından uçakla Adana Havaalanı’na getirilen Göğebakan’ın cenazesini, sanatçı Murat Kekilli ile Göğebakan’ın yakınları teslim aldı. Göğebakan’ın cenazesi, havaalanının kargo kapısından omuzlara alınarak Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu. Cenaze, yarın yapılacak tören nedeniyle Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Murat Göğebakan’ı vefat etmeden önce hastanede ziyaret eden Murat Kekilli, “Son görüşmemizde ‘neyi özledim biliyor musun’ dedi. ‘Neyi’ dedim. ‘Denize girmeyi. Yıllardır denize girmiyorum’ dedi. O an bile iyileşeceğine inanmıştım. Mekanı cennet olsun. Çok uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı” dedi.
Göğebakan’ın yakın arkadaşı Mehmet Emin Kırgil ise Murat Göğebakan’ın sonunun yaklaştığını bildiğini ifade ederek, “Son görüşmemde ‘Artık biliyorum sonumun yaklaştığını. Rabbime ulaşacağımı çok iyi biliyorum. Rabbimden tek bir şey istiyorum. Rabbim beni yanına bayramdan sonra alsın’ dedi. ‘Niye’ dedim. ‘Bayramdan sonra beni alsın ki tüm sevenlerimizi üzmeyeyim. Onlar benim yüzümden kara bayram geçirmesinler’ dedi. Hakikaten de istediği oldu” diye konuştu.
Göğebakan’ın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip Buruk Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
(İHA)