DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesinde elektrik hattının yer altına alınma çalışmalarına başlandı.

Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölyaka Belediyesi ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ tarafından ortaklaşa yürütülen enerji hatlarının yer altına alınmasına ilişkin proje kapsamında, Cumhuriyet Caddesi'nde beton elektrik direklerinin kaldırılarak hatların yer altına alındığını söyledi.

Akbulut, çalışmanın çağdaş kent imajına değer katan bir gelişme olduğunu belirterek, "İlçede elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarının yanı sıra doğalgaz ve su hattı yenileme çalışmaları da sürdürülüyor. Elektrik kablolarını yer altına alarak kaldırımları yayalar için daha kullanışlı hale getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

İlçe halkına verdikleri bir hizmet sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Akbulut, "Görüntü kirliliğine neden olan beton direkler ve elektrik kabloları artık ilçemizde tarihe karışacak. Aşamalı bir şekilde sürdüreceğimiz çalışmalarla Gölyakamızı marka bir kent haline getirmek hedefiyle ekibimizle birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi.