Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen Gong Töreni’nde, Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kadın erkek eşitliği için gong çaldı.
Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) iş birliğiyle, kadın erkek eşitliği ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla Gong Töreni düzenlendi. Programa Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (Un Women) Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gisladottir’ın yanı sıra birçok yetkili katıldı.
Program başlangıcında Güler Sabancı, Hüseyin Zafer ve beraberindekiler kadın erkek eşitliği ve kadının güçlenmesine dikkat çekmek için gong çaldı.

"KADINLARIN İŞ HAYATINA KATILIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Programın açılış konuşmasını yapan Güler Sabancı, "Kadınları senede bir defa değil, her gün anıyoruz. Sabancı topluluğu olarak Borsa İstanbul’da 11 şirketimiz var. 11 şirketimizden ikisinin yönetim kurulu başkanlığını, ikisinin de genel müdürlüğünü kadınlar yapıyor. Ortalamamız fena değil. Avrupa’da bu oranın bana söylendiğine göre yüzde 2,8 olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yalnız bizde değil, bütün dünyada yürüyecek çok yolumuz var. Türkiye’de borsaya kayıtlı şirketlerimizin kaç tanesinin genel müdürü, yönetim kurulu başkanı kadın? Henüz bu istatistiği bana veremediler en azından. Umuyorum ki bundan sonra bunu da takip ederiz hep beraber. Önemli bir günde dünya ile beraber bu gongu çalıyoruz. Kadınların iş hayatına katılımı, kadınların ekonomideki duyarlılığının, yerinin artması için çalışıyoruz” dedi.
Kadınların istihdam alanında daha ön planda olması gerektiğini belirten Borsa İstanbul Vekili Hüseyin Zafer, "2014 yılı Kasım ayı verilerine göre ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 30,5. İstihdam içindeki payı ise yalnızca yüzde 26,6 düzeyinde. Söz konusu istatistikler ülkemizde ekonomik hayatta eşitliği sağlamak noktasında daha hızlı hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor" diye konuştu.
(İHA)