GİRESUN (AA) - Görele Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifi tarafından Balık Şenliği düzenlendi.

Liman mevkisinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara ekmek arası balık sunulurken, deniz turu gerçekleştirildi.

Burada konuşma yapan Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, yeni av sezonunun balıkçılara hayırlı olmasını dileyerek, bu etkinliğin ilçede farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise ilçede 4 büyük balıkçı gemisi, 168 küçük balıkçı teknesinin bulunduğunu, yaklaşık 70 ailenin de balıkçılıkla geçindiğini belirtti.

Balıkçıların dün gece "Vira Bismillah" diyerek ağlarını Karadeniz'in derin sularına bıraktığını ifade eden Erener, "Bugün Türkiye'nin bütün limanlarında aynı heyecan ve telaş ile tüm balıkçılarımız yeni sezon için ağlarını attı. Ben balıkçılarımızın ağlarının bol ve bereketli geçmesini diliyor, hepsine bol kazançlı sezon diliyorum" dedi.

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı, bilinçsiz avlanmanın balıkları katlettiğini belirterek, "Kooperatif olarak balıkçılarımızın her daim yanında olmaya, onların haklarını korumaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yasa dışı balık avı yapanlara müdahalede bulunup gerekli cezai işlemi uygulatıyoruz. Bilinçsiz avlanma balık yavrularının ve yumurtalarının bozulmasına neden oluyor. Av yasağının konmasının amacı yumurta ve kuluçka döneminin olgunlaşması yavrularının büyük ve ekonomik hale gelmesine katkı sağlıyor" diye konuştu.