GİRESUN (AA) - Görele'de taşımalı eğitim yapan öğrenci servisi sürücüleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, bir öğrencinin her gün okuluna gitmesinin kendileri için hayati önem taşıdığını söyledi.

Gerekirse bunun için kaymakamlık olarak bir öğrenciye, bir greyderi feda edeceklerini dile getiren Ermiş, şunları kaydetti:

"Kar yağışları esnasında ve sonrasında çoğu zaman sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Kaymakamlık olarak bu sıkıntıları en aza indirmek için 24 saat esasına dayalı karla mücadele çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Biz yollarımızı açtıkça kar yağışı kapatsa da biz yine açıyoruz. Sizlerden ricam köylerde olabilecek herhangi bir ulaşım sorunlarında bizlerle iletişime geçmenizdir. Devletimizin şefkatli kollarının sizlerle birlikte olduğunu unutmayalım."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede de, şoförlere öğrencilerin trafikte güvenliğini sağlamak için okul servisi araçlarında bulunması gereken teknik şartlara uymaları konusunda uyardı.

Toplantıya Görele Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Ekiz, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Tamer Yiğit, Görele Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Kefal ve servis şoförleri katıldı.