GİRESUN (AA) - Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen okullar arası kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Erener, öğrencileri makamında ağırlayarak, kendileriyle sohbet etti.

İlçenin bu yıl düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde kompozisyon, resim ve şiir yarışmaları düzenlediklerini, ödül törenini kurtuluş günü olan 13 Şubat'ta gerçekleştirmek istediklerini, ancak Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Teğmen Furkan Yayla'nın cenaze töreni nedeniyle ertelediklerini söyledi.

Öğrencileri tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Erener, "İlçemiz ne yazık ki, kurtuluşunun olduğu gün şehidimiz Teğmen Furkan Yayla'yı son yolculuğuna uğurladık. Ben şehidimize tekrar Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. İlçemizin kurtuluş gününde verecek olduğumuz ödüllerimizi programımızı iptal etmiştik. Sizlere ödüllerinizi bugün takdim ediyoruz. Ben sizlere hayatınız boyunca başarılar diliyorum." diye konuştu.

Erener, konuşmasının ardından öğrencilere ödüllerini verdi.