Giresun'da ailesi karşı çıkmasına rağmen görme engelli eşi ile kaçarak evlenen ve 2 çocuk sahibi olan Sevim Kaya, görme engelli eşinin eli, ayağı ve gören gözü oldu.

Giresunlu Mustafa Kaya, henüz 5 yaşındayken düşme sonucu gözüne dal parçası girdi ve bir gözünü kaybetti. 7 yaşlarındayken de yine düştüğü bir sırada gözüne kaçan bir meyve çekirdeğiyle diğer gözünü kaybetti. Mustafa Kaya, uzun süren tedaviler sonuç vermeyerek görme umudunu yitirse de yaşama azmini hiç kaybetmedi. 2 yıl arayla üst üste geçirdiği iki kazayla iki gözünü de kaybeden Mustafa Kaya, görme engelliler okuluna gitti. Kaya, telefon operatörlüğü, bilgisayar eğitimi aldı yetmedi bir üniversiteyi bitirdi, ikinci bir üniversitede ise hala öğrenci.

Bir engelli derneğinde kendisine gören ve hiçbir engeli olmayan Sevim Kaya ile severek ve eşinin ailesi izin vermemesine rağmen kaçarak evlenen Kaya çiftinin 2 de çocukları bulunuyor. en büyük amacının bir iş sahibi olmak olduğunu kaydeden ve iş sahibi olmak için İŞKUR'a 20 yıldır kayıtlı olduğunu söyleyen Mustafa Kaya ""Mutlu bir evliliğim var. Ben engelli olmama rağmen engelli olmayan eşim benimle evlendi. O beni tercih etti ben de onu baş tacı ettim. Başımın üstünde yeri var. Engel insanlar arasında engel olmamalı. Hamdolsun kafama yatkın bir kız buldum. Kendi de bende engelli olabilirim diyerek benimle evlendi. Onu çok seviyorum mutluyuz" dedi.

"Ailemi engelli maaşıyla geçindiriyorum" diyen Kaya "Ancak benim isteğim normal insanlar gibi iş sahibi olmak. Üniversiteli engelli olarak KPSS'ye girdim iyi puanlar aldım fakat bir türlü atamam yapılmadı. Yaklaşık 20 yıl önce İŞKUR'a kayıt yaptırdım. Fakat buradan da umudum kalmadı.Bir defasında umutlandım. İŞKUR'dan mesaj geldi heyecanla sevinçle gittiğim kurumda trajikomik olay yaşadım. İŞKUR'dan işçi alacak olan patron mülakatta gözlerim görmediği halde bana şoför ve kaynakçı elemana ihtiyacı olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Ailesi izin vermediği halde kaçarak evlendiğini anlatan Sevim Kaya ise "Eşimi bir engelli derneğinde tanıdım ve sevdim. Ailem engelli diye kabul etmedi fakat biz kaçarak evlendik. Mutluyuz, iyiyiz, evlenirken 'eşim engelli ne yapacağım' diye hiç düşünmedim. Benim ileride ondan daha kötü olmayacağım ne malum ? Nice sağlam insanlar var eşimin tırnağıyla değişmem. Ben eşimin gözü oluyorum o da benim kalp gözüm oluyor. Şimdi iki tane çocuğumuz var" diye konuştu.