Edirne’de, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Regaip Kandili’nde doldu taştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bu kandil, kandiller alemi İslamı kuşatan bütün karanlık bulutları ortadan kaldırır inşallah diye umut ediyoruz” dedi. 

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari eserlerinden biri olan asırlık cami, Regaip Kandili münasebetiyle doldu taştı. Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda, Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkan ülkelerinden soydaşlar, tarihi cami Selimiye’ye akın etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cami avlusu içerisinde hazırlanan çorba çeşmesinden, eşi Hatice Görmez hanımefendi ile, cemaate tek tek çorba ikram etti.

"KARANLIK BULUTLAR ORTADAN KALKAR İNŞALLAH"

Akşam namazı öncesi basın mensuplarına, Regaip Kandili ile ilgili açıklama yapan Görmez, “Öncelikle hepinize hayırlı kandiller diliyorum. Daha önce Selimiye’de bir kandil daha kutlamıştım. Batı Trakya’dan, Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımız, dindaşlarımız benden özel bir rica bulundular, dediler ki; ‘Sene de bir kandil bize düşmez mi?’. Doğrusu onlar buraya geliyorlar. Bizde Anadolu’dan buraya geliyoruz. Selimiye, Edirne, Balkanlar, Batı Trakya bugün burada, bu kandilde buluştu. Ben öncelikle bütün aziz milletimizin kandilini tebrik ediyorum. Bu kandil, kandiller alemi İslamı kuşatan bütün karanlık bulutları ortadan kaldırır inşallah diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Trakya Bölgesi’nden, Batı Trakya ve Balkan coğrafyasındaki ülkelerden gelen yüzlerce Müslüman, tarihi Selimiye Cami’nin manevi atmosferinde bulunmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

(Koray Ustabaşı - Ahmet Cafer /İHA)