ZONGULDAK (AA) - GreenMetric Çevreci Üniversiteler Türkiye Ulusal Çalıştayı Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, üniversite salonundaki çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Platformu Türkiye Ulusal Çalıştayının üniversitelerinde düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

BEÜ heyetinin Nisan ayında Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya yaptığı ziyaret sonrasında GreenMetric yönetimi ile sıcak ilişkiler kurulduğunu ve ulusal ve uluslar arası çevreci üniversiteler çalıştayının Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenmesine karar verildiğini anımsatan Kutoğlu, "Dünyadaki kaynakların hızla tükendiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu anlamda üniversitelerin çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik konularında araştırma-geliştirme ve eğitim alanlarında üstlendiği rol oldukça önemlidir." diye konuştu.

GreenMetric Başkanı Prof. Riri Fitri Sari de, Türkiye'deki tüm üniversiteleri GreenMetric'e katılmaya davet etti.

Çalıştayda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer, "Dünyadaki Çevre Sorunları ve Sürdürülebilirlik Çalışmalarının Önemi", BEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım "EÜ’deki Çevre ve Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve GreenMetric Başarısı"ile ilgili sunum yaptılar.

Çalıştaya, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.