GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesinin "Eğitim Fakültesi Akademik Kurul" toplantısının gerçekleştirildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Karadeniz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un da katıldığı belirtildi.

Açıklamada, toplantıda konuşan Rektör Coşkun'un, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan ortak kullanım protokolüyle üniversitenin, Sağlık Bakanlığının ve Giresun halkının büyük kazanımlar elde ettiğini belirttiği kaydedildi.

Coşkun, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Ofisine ayrı bir önem verdiklerini, yeni bilimsel projelerin hayata geçirilebilmesi için bu birimin tam kapasitede çalışmasının elzem olduğunu aktardı.

Coşkun, "GRÜ Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden elde edilen gelirin 225 bin lirası buraya aktarıldı. Bundan sonraki dönemlerde de aylık ortalama 250 liranın bu birime aktarılarak, yıllık 3 milyon liralık bir kaynakla üniversite bünyesinde yürütülecek bilimsel faaliyetlere ciddi destek sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Afiliasyonun yanı sıra Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformunun da şehre önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çeken Coşkun, açıklamasında şunlara yer verdi:

"GÜKİP bünyesinde bulunan kamu kurumları ve özel kuruluşlarla çeşitli alanlarda işbirliğine gidilerek hem öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasının hem de şehrin üniversitenin uzmanlığından faydalanmasının önünü açtık. Kamuoyunun da hem fikir olduğu Güre Kampüsünün sahil yoluna kadar genişletilmesi projesi için çalışmalar sürdürülüyor. Kampüste aile sağlık merkezinin kurulması ve özellikle üzerinde durduğu SEKA arazisine yapılacak Sağlık Kampüsü Projesi yakın dönemde Giresun'a kazandırmak istediğimiz değerlerdir."