GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Dereli ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu'nu makamında ziyaret eden Coşkun, burada kendisiyle bir süre sohbet etti.

İlçede var olan yurt sorununu gidermek için diğer kurumlar ve üniversite ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Şenlikoğlu, belediye olarak her konuda üniversiteye katkı sağlamak için imkanlarını sonuna kadar zorlayacaklarını söyledi.

Rektör Coşkun ise Şenlikoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Buradaki yüksekokulda mevcut 6 bölüm var ve bunların 4 tanesi öğrenci alıyor. Buradaki öğrenci sayısını artırmak için yeni bölümler kuracağız. Bu yıl 3 öğretim görevlisini buradaki okulumuza gönderdik. Yakın zamanda üniversite kent iş birliği platformunu oluşturduk. Şehrin ve üniversitenin güçlerini ve birikimlerini birleştirip ilçelerimizin ve merkezin gelişimine katkı sağlamaya çalışacağız." dedi.

Coşkun, daha sonra Dereli Meslek Yükseokulu'nda incelemelerde bulunarak, öğretim elemanlarını ve öğrencileri dinleyerek, sorunları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.