GİRESUN (AA) - Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Akılbaba Yaylası'nda yapılacak gölet projesinin bölge turizminin gelişimine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Geçgel, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Emre Akçalı başkanlığındaki heyetle birlikte Akılbaba Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Geçgel, Akılbaba Yaylası'na yapılacak olan göletin yöre turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Akılbaba projesinde sona yaklaştık. DSİ yetkilileri ile arazide incelemeler yaparak fizibilite çalışmalarını tamamladık. En kısa zamanda projemiz tamamlanarak DSİ bölge müdürlüğümüz tarafından yapım ihalesine çıkarılacaktır. Akılbaba Yaylası'na yapılacak olan gölet çok uzun yılların beklentisiydi. Güce Belediyesi olarak hayata geçirdik, programımıza aldık." dedi.

DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Emre Akçalı, projenin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını belirterek,"Güce Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğünce hayata geçirilecek olan Akılbaba Yayla Gölet Projesi'nin tahkimat, peyzaj ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda bu çalışmaların bitirilerek ihaleyi alan firma tarafından yapımına başlanılacaktır. Gölet projesi tamamlandıktan sonra Akılbaba Yaylası turizm açısından önemli bir merkez haline gelmiş olacak." diye konuştu.