GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Meclisi toplantısı, tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde restore edilen konakta düzenlendi.

Tarihi konağın açılışı dolayısıyla açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Çimen, konaklar ve tarihi eserlerin yer aldığı mahallenin kent için önemli bir değer olduğunu belirterek, şehre 2 kilometre uzaklıkta olmasının ise önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Zeki Kadirbeyoğlu Konağı’nı restore ederek belediye ofisine çevirdiklerini anlatan Çimen, her cuma günü burada Süleymaniye Buluşmaları düzenleyeceklerini ifade etti.

Konağın açılışı dolayısıyla belediye meclisinin de ilk toplantısını burada yaptığına değinen Çimen, "Şehrin belediye başkanı olarak bundan mutluluk duyuyorum. Biz mahallenin şehirle bağlantıları için 2 yıldır mücadele veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldığımız destek ile Hacı Tahir Efendi türbesini ve tarihi camimiz olan Süleymaniye Camisi’ni de restore ettik. Tarih kokan mekana uygun bir şekilde diğer hamam ve tarihi kalıntılarımızı da zaman içerisinde restore edeceğiz." diye konuştu.