GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, "AK Parti iktidarlarıyla 14 yılda şehrimize 6 milyar lira yatırım geldi. Biz de bu yıl 40 milyon liralık yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

Çimen, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, hizmetteki 29 ayı değerlendirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, yatırımların en önemlisinin 15 Temmuz günü ve ardından yaptığı çalışmalar olduğunu ifade etti.

Bütün şantiyelerde işlerin devam ettiğini ve şehrin her tarafında iş makinelerinin çalıştığını belirten Çimen, "Gümüşhane’yi imar ediyoruz. Gençlik parkı, çevre yolu, Harşit çayı ıslah projesi, örnek mahalle uygulamalarında sona geldik. Türkiye'de örnek olarak üniversite meclisi kurduk." dedi.

Hedeflerini ve yapacak olduğu projeleri anlatan Başkan Çimen, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarlarıyla 14 yılda şehrimize 6 milyar lira yatırım geldi. Biz de bu yıl 40 milyon liralık yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. İşler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Fiziki şartlar bizi çok zorluyor. Şehrimiz butik bir şehir. Nerede ne yapacağımızı bu işin uzmanlarına soruyor, istişare ediyoruz. Şantiyesi başlayacak olan projelerimiz var. 22 Ağustos’ta Bahçecik barajı ihale edildi. 42 firma ihaleye girdi. 25 Ekim 2016 tarihinde de isale hattı ve arıtma tesisinin de proje ihalesi olacak. Barajımız bitmeden isale hattımız ve arıtma tesisimiz eş zamanlı olarak sürecek ve iki yılda bitirilecek."

Toplantıya katılan Vali Okay Memiş, darbe teşebbüsünden itibaren belediyenin 27 gün boyunca çok önemli organizasyonlara imza attığını dile getirdi.

Kentte çok güzel hizmetlerin var olduğuna dikkati çeken Memiş, şöyle devam etti:

"Kentin birçok yeri şantiyeye döndü. Yavaş yavaş ortaya çıkıyorlar. Gümüşhane zor bir coğrafya. Yollara biraz daha ağırlık vermek gerekir diye düşünüyorum. Coğrafyanın dezavantajları ve avantajları var. Gümüşhane kompakt bir il. Buranın butik bir kent haline getirilmesi son derece kolay. Bunu merkezi ve yerel idare el ele vererek yapacağız."

Memiş, göreve geldiğinden beri herkesi bir arada tutmak, istişare ederek sorunlara sahip çıkmaya gayret ettiğini vurgulayarak, amaçlarının el ele gönül birliğiyle kente hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Programın sonunda Gümüşhane için söyle klibinin lansmanı gerçekleştirildi ve 15 Temmuz olaylarına yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programa, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti yöneticileri, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve çok sayıda davetli katıldı.