GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, Hükümetin, ekonomiyi canlandırmak için KOSGEB aracılığıyla vereceği faizsiz krediye esnafın ulaşamadığını söyledi.

Bostancı, düzenlediği basın toplantısında, esnafların kredilerden faydalanamadığını belirtti.

"Devletimiz, ekonominin olmasa olmazı olan esnafımıza ödeme imkanları güzel olan, bir yıl ödemesiz faizsiz kredi temin etmiştir" diyen Bostancı şunları kaydetti:

"Devlet vermiş KOSGEB onaylamış iş bankaya gelince banka 'sen bunu alamazsın' diyor. Hadi sicilinde sıkıntı olanı anladık da, bankadan kredi kullanmamış, kredi kartı kullanmamış, vergisini, SSK'yı ödemiş yine de ulaşamıyor. Neden kredi notun düşük. Devletimiz 460 bin 167 kişiye sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğinden faydalandırmıştır.

Yaklaşık 11 milyar liranın piyasaya girişi söz konusu. Can çekişmekte olan esnafa can suyu olacaktı ancak ne yazık ki bankalar esnafa siz gidin can çekişin demektedir. Oysaki bu paranın piyasaya girmesi bankaları da hareketlendirecektir.

Mümkün mertebe geri çevirmemelerini, ne olursa olsun krediden bir şekilde istifade etmeye yönelik alternatifler sunmalarını bekliyoruz."

Gümüşhane'de esnaflık yapan Ertürk Yakut da konuya ilişkin, esnafın çok ciddi sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, "Bu kredi tüm esnaf arasında bölüştürüldü ancak kredilerin verilme noktasında bankalar çok ciddi manada sıkıntı çıkarmaya başladı.

Cumhurbaşkanımız, başbakanımız KOSGEB başkanımız kredilerden tüm esnaf faydalansın diye açıklama yaptılar. Bankalara uyarı yaptıklarını belirttiler ancak bankalar hala sorun çıkarıyor." dedi.