GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de "Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor" Projesi değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, projenin Gümüşhane'de pestil ve köme sektöründe üretim yapan firmaların küresel pazarlara ulaşarak ihracat yapan birer ulusal marka haline gelmelerinde önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Firmalardan gelecek talep ve ihtiyaçlara yönelik sektörü geliştirecek yararlı ve sağlıklı kararlar vermek amacıyla proje kapsamında bu tür toplantıların aralıklarla yapılacağını ifade eden Akçay, firmaların kendilerine katkıda bulunacak bu tür projelerde aktif yer alarak sunulan imkanlardan yararlanması gerektiğini vurguladı.

Akçay, GTSO olarak firmalara gerekli desteği vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İlk aşama olarak firmalarımızın ne durumda olduklarını ve eksiklerini görebilmek amacıyla danışmanlık firmamız aracılığıyla firmalarımızın ihtiyaç analizlerini çıkarma çalışmalarına başladık ve önemli mesafe kat ettik. Aynı sektörde yer alan en az 10 firmamızın bir araya gelmesiyle oluşturacakları küme ile ortak vizyon, ortak yol haritası ile stratejik hedeflere yönelik etkin çalışmalar yürütülebilir. Firmalarımızın bir araya gelerek yapmış oldukları çalışmalarla daha kolay ve sistemli bir ihracat ağı oluşturulabilir. Bu doğrultuda firmalarımızın işbirliği içinde ortak hedef ve başarıya ulaşma amacıyla yürütecekleri her çalışma daha başarılı ve etkili olacaktır."