GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, kuruluşundan bugüne geçen 8 yıllık süre içinde fiziki olarak modern ve güzel bir kampüs oluşturmayı başardıklarını söyledi.

Bu güzelliğin fark edilmesinde esas olan ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Günaydın, 2010 yılından beri kampüs ağaçlandırma çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ancak ağaçların büyümesi için ihtiyaç duyulan zaman nedeniyle bu çalışmaların meyvelerinin biraz geç alınacağını ifade etti.

Günaydın, bugüne kadar kampüsün iklim ve toprak yapısını da dikkate alarak aralarında iğne yapraklı çam, akasya, mavi ladin ve çalı formunda on binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün de bin kadar ağacın dikimini yaptık. Geçtiğimiz 8 yıl içinde kampüs alanımızda gerçekleştirdiğimiz yoğun inşaat çalışmaları nedeniyle erozyonu önlemek için kontur tarzı ağaç dikim yöntemini kullandık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Trabzon Orman Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz anlaşmalarla kampüs alanının ağaçlandırılması için çok ciddi katkı sağlandık. Kampüs alanımızda verim açısından oldukça fakir toprak yapısı ve su tutma kapasitesinin düşük olması nedeniyle çalışmalarımız sadece fidan temini ve dikimi ile sınırlı kalmıyor. Dolayısıyla gelişmiş sulama tekniklerine başvuruyor ve toprağın ıslahı için çevre ilçelerden getirdiğimiz verimli bahçe toprağı ve hayvan gübresini kullanıyoruz. Bu da kampüsteki ağaçlandırma maliyetini önemli düzeyde artırıyor. Kampüs olarak zor bir coğrafyada kurulu olmamız nedeniyle artan bu maliyeti en aza indirerek çalışmalarımızı titizlikle devam ettirmenin ve başarılı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."