GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği Toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Birlik üyesi belediye başkanları katıldı.

Çimen, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yerel Yönetimler Birliğinin olağan toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda gündemde olan maddeleri görüşerek, karara bağladıklarını vurgulayan Çimen, "Toplantıda ilk olarak Birliğimizin 2017 yılı bütçesini görüştük. Daha sonra işletmecilik maliyetlerimizi, birlik çalışmalarının ihalesi ve üyelerimizden gelen talepleri görüştük." dedi.

Çimen, Birliğin ocak ve kasım ayları içinde yaklaşık 9 bin ton evsel atık sevki sağladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gümüşhane Belediyesi olarak şehrimizdeki vahşi depolamaya son verdik. İlçelerimizle birlikte Birlik olarak şehrimizde toplandığımız evsel atıkları Bayburt'taki depolama sahasına sevk ediyoruz. Gümüşhane Belediyesi olarak Bayburt'a 3 bin 764 ton evsel atığın sevkini sağladık. Ayrıca İl Özel İdaresi, Torul ve Arzularkabaköy Belediyeleri de atıklarını bizim aktarma istasyonumuza getiriyor. Biz de burada biriken atıkları Bayburt'a taşıyoruz. Kelkit ilçemiz de aktarma istasyonunda biriken atıkları buradan sevk ediyor. Birlik olarak bu yıl içinde 8 bin 777 ton atığı sevk ettik."