GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, balık hastalıkları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane'de, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından "Doğu Karadeniz Bölgesindeki Alabalık Kuluçkahanelerinde ve Yavru Balıklarda Bazı Mikrobiyal Etkenlerin Araştırılması" projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane genelinde 5 bin ton kapasite ile 39 işletme bulunduğunu belirterek, işletmelerin 22'sinin Kürtün ve Torul baraj göllerinde, 17'sinin ise akarsulardaki havuzlarda olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin zor bir coğrafya üzerinde olduğunu ve topraklarının yüzde 17'sini tarım alanlarının oluşturduğunu ifade eden Birşen, şunları kaydetti:

"Bu yüzde 17’lik alanın yüzde 65'ini Kelkit, Köse ve Şiran toprakları oluşturmaktadır. Çoruh havzasında ağırlıklı olarak meyve üretimi yapılıyor. Su ürünleri de azımsanmayacak derecededir. Su ürünleri yetiştiriciliğini kısıtlayan yem girdisi ve pazarlama ile beraber üç etkenden biri olan hastalıkların kontrolü su ürünleri yetiştiriciliği potansiyeli hızla artan ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Su ürünleri yetiştiricilerimizin, alacakları bilgi ve tavsiyeleri uygulayacaklarına inanıyorum."

Toplantı, tesislerde hastalıklardan korunma, basit önlemler, hastalık şüphesinde yapılacak işlemlerin konuşulması ve su ürünleri yetiştiricilerin sorunlarının görüşülmesiyle sona erdi.

Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yarımcısı Metin Yalvaç, Bölge Koordinatörü Ali Çankaya, Enstitü Balık Hastalıkları Uzmanı Hacı Savaş, su ürünleri yetiştiricileri ve ilgili teknik personeller katıldı.