GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de İçişleri Bakanlığınca yayımlanan kararname gereğince başka illere ve görevlere atanan personeller için veda yemeği düzenlendi.

Balyemez Konağı'nda düzenlenen yemekte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, atamaları yapılan bürokratlara yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bütün makamların gelip geçici olduğunu anlatan Memiş, herkese eşit mesafede olmaya özellikle gayret ettiğini belirtti.

Memiş, en önemli gördüğü konunun adil olmak olduğuna dikkati çekerek, "Gayret ettiğim bir diğer önemli hadise vatandaş odaklı olabilmek, vatandaşa yakın olabilmek. Gariban insanların Valisi olabilmek, varlıklı, zengin insanların değil de daha çok gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan insanlarımızın da ulaşabildiği Vali ve yönetici olmak amaç ve gayretindeyiz. Sorunlara odaklanıp, bu ülkeye, bu kente hizmet eden paydaşlarımızla istişare ederek bu kenti yönetmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

Bir yılı aşkın süredir Gümüşhane'de vali olarak görev yaptığını ve bu süre içerisinde güzel işlere imza attıklarını ifade eden Memiş, yürütülen hizmetlere başka görevlere atanan personelin de büyük katkıları olduğunu dile getirdi.

Birgün kendisinin de veda konuşmasını yapacağını belirten Memiş, şunları kaydetti:

"O süre zarfında hiç kimseyi kırmamaya, üzmemeye gayret ediyoruz ama insanız. İnsan doğası gereği hata yapan bir varlık. Bizlerin de hatası olmuş olabilir. Görev yerleri değişen arkadaşlarımın da hataları, eksikleri olmuş olabilir. Görev yaptığınız yeri eğer iyi hatıralarınız varsa seviyorsunuz. İnsan zaten yapısı itibarıyla hatıra biriktiren bir canlı. Hatıralarımız eğer güzelse o memleketi seviyoruz. Gümüşhane'yi tanıtmada önemli olan dışarıdan gelen insanların düşünceleri ve kanaatleridir. Eğer o kanaatler olumluysa, o hatıralar güzelse, memleketinizle ilgili kanaatler olumludur. Ama Gümüşhane insanı hakikaten her türlü takdire şayan. Yapısı itibarıyla gerçekten vatanına, milletine, dışardan gelenlere özellikle çok hürmet eden bir vatandaş topluluğu var. Onun için bizler memnunuz."

Vali Memiş, konuşmasının ardından kararnameyle başka görevlere atanan vali yardımcıları Murat Kahraman ve Selçuk Yosunkaya ile Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'a plaket, başarı belgesi ve hediye takdim etti.

Programa il protokolünün yanı sıra davetliler katıldı.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan kararname gereğince Gümüşhane Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Nallıhan Kaymakamlığına, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Tunceli Vali Yardımcılığına, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kars Vali Yardımcılığına, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Çüngüş Kaymakamlığına ve İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Polis Başmüfettişliğine atanmıştı.