GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan "Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tatbikata, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve yerel hizmet grupları yöneticileri katıldı.

Bayrak, tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun vali, vali yardımcısı başkanlığında, belediye başkanı, garnizon komutanı, İl Afet ve Acil Durum müdürü, İl Özel İdaresi genel sekreteri, hizmet gurubundan sorumlu il yöneticileri ve ihtiyaç duyulan diğer il yöneticilerinden oluştuğunu belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun görevlerini anlatan Bayrak, Gümüşhane'de yaşanabilecek afetlerde 26 hizmet grubunun görev yapacağını ifade etti.

Bayrak, afet durumunda her hizmet grubunun görevinin belli olduğunun vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Başkanlık AFAD'da 28 tane himmet grubu var. İllerde ise 26 tane hizmet grubu ve bunlara destek olan destek çözüm ortakları var. Herkes kendi görevini yaptığı zaman afetlerle mücadele etmek daha kolay olacak. Herkes kendi görevini yaparken başaramayacağı işler olabilir. Böyle bir durumda işin organizasyonu vali veya vali yardımcısı başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Yönetim merkezinden destek alabilir."

Masabaşı tatbikatı, afet senaryolarının okunması ve yerel hizmet grupları yöneticilerinin sunumları ile sona erdi.