GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kent Konseyince "Millet devletine teşekkür ediyor" programı düzenledi.

Vali Okay Memiş, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin darbe teşebbüsüne en erken refleks gösteren illerden olduğunu vurguladı.

Saat 22.30’a kadar gecikmeden, iş tersine dönmeden net bir tavır ortaya koyduklarını dile getiren Memiş, "Bundan dolayı başta İl Jandarma Komutanım ve Emniyet Müdürüme şükranlarımı sunuyorum. Biz Gümüşhane olarak sizlerin desteğiyle çok kısa süre içerisinde bu tavrı ve refleksi gösterdik" şeklinde konuştu.

Gümüşhane’de 250’ye yakın kamu görevlisi hakkında işlem yapıldığını aktaran Memiş, şöyle devam etti:

"İzmir casusluk davasında iftira attıkları 30 mülki amirlerinden birisi benim. Bu terör örgütünün hedef tahtasına oturttuğu insanlardan birisi olarak burada valilik yapıyorum. Onlar bizim hakkımızda delil ürettiler. Biz devletiz. Bir terör yapılanmasıyla devlet yapılanması bir olmaz. Bize o iftirayı atmalarına rağmen biz kamuda Gümüşhane'de bir tek FETÖ'cü bırakmayacağız. Küçük hesaplarla herkesi bir torbaya doldurmamızı beklemeyin. En ufak kuşkunun da üzerine gideceğiz ve bu 250 kişinin büyük çoğunluğu emniyet mensubu. Kılı kırk yararak işlem tesis ediyor. En ufak şüphenin üzerine gideceğiz."

Memiş, Gümüşhane’de maalesef çok derin bir FETÖ yapılanması olduğunu belirterek, "Bunu da biliyoruz. Cezayir’in FETÖ imamı Gümüşhaneli çıktı. Anında pasaportunu iptal ettik. Afrika kıta imamının Gümüşhaneli olduğu iddiası var. Onun için bizlere yardımcı olun. Bu süreçte büyük bir liderlik gösteren bütün yöneticilerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, "Biz o 27 gün Gümüşhane’nin kahraman insanlarıyla beraber sabahlara kadar nöbet tuttuk. Allah o günleri bir daha göstermesin. Allah Başkomutanımızı da başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise 15 Temmuz darbe girişiminin tarihin en büyük işgal girişimi olduğunun altını çizdi.

Uzun yıllardır bu coğrafyada oynanan oyunun altın vuruşunu Türkiye’ye yapmak istediğini söyleyen Pektaş, şunları kaydetti:

"Türkiye bu bölgenin şahıdır. Milletimiz buna izin vermedi. FETÖ’nün filleri yukarıda, ebabiller yerdeydi. Bu şehitlerimizin her biri ebabildir. Bizim milletimiz kahramandır. Ölümü göze alan bir lider ve onun arkasındaki 100 milyonların duası ve onun arkasındaki milyonlarca insanın vatanı milleti için ölümü göze alma arzusu hürmetine bu memleket yıkılmaz. Biz bundan sonra daha çok çalışacağız, üreteceğiz. Biz o gece yalnız olmadığımızı biliyorduk."

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de 15 Temmuz’un bu ülkenin 2. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin kazanıldığı gün olduğunu dile getirerek, "Bugünün stratejik planını gerçekleştirmek için 15 Temmuz’da bir girişimde bulundular. Bize rağmen Kuzey Irak ve Suriye’de istediğinizi yapamayacaksınız diyor. Türkiye’ye rağmen bir şey yapamayacaklarını bildikleri için 15 Temmuz akşamı böyle bir hain girişimde bulundular. Eğer başarılı olsalardı Türkiye var olur muydu tartışma konusu ama var olsa dahi itiraz edemeyeceği bir Kuzey Irak ve Suriye yapılanması olacaktı" ifadesini kullandı.

Konsey Başkanı Hasan Pir ise kent Konseyi Genel Kurulu’nun 2016 yılı son toplantısında özel bir gündemle toplanma kararı aldıklarını söyledi.

Toplantının özel gündeminin 15 Temmuz hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi ve bu darbe girişimine karşı verilen milli mücadeleyi hatırlamak olduğunu belirten Pir, "15 Temmuz darbe girişiminin bin yıllık tarihimizde görüşen en elim, en tehlikeli, en gaddar suikast idi. Bu hain plan Allah’ın yardımı, basiretli yöneticilerimizin idraki ve kararlılığı, milletimizin cesareti ile atlatılmıştır. Bu kadar hainliğin kısa sürede unutulmaması gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Pir’in Kent Konseyi ile ilgili yaptığı brifingin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlattırılan 15 Temmuz hain darbe girişimi belgesel filmi izlettirildi.

Daha sonra Kent Konseyi tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, kaymakamlar, belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kent konseyi üyeleri katıldı.