GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Halep'te yaşanan un ihtiyacını karşılamak amacıyla "Gümüşhane'den Halep'e Yol Açın" yardım kampanyası başlatıldı.

Kentteki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Valilik ve belediyenin destekleriyle başlatılan kampanyada yer alan Gümüşhane Sivil Toplum İnisiyatif Platformu üyeleri, Vali Okay Memiş'i ziyaret etti.

Memiş, ziyarette yaptığı konuşmada, Valilik ve Belediye Başkanlığı olarak kampanyaya destek verdikleri söyledi.

Tek amaçlarının vatanlarından ve yurtlarından olan Müslümanlara sahip çıkmak olduğunu belirten Memiş, "Tarihte haçlı seferleri nasıl yapıldıysa şu anda da özellikle Müslüman dünyasının lideri pozisyonunda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı vekalet savaşları yürütülüyor." dedi.

Vali Memiş, sivil toplum örgütlerinin kampanyaya öncülük etmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

"Biz de Valilik ve şahsım olarak bu kampanyaya katılacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Yardımın en önemli unsurlarından biri, toplanan bu malzemelerin yerine ve amacına ulaşması. Herkesin gözü üzerimizde olacak, buna çok dikkat etmeliyiz. Gerekirse hep birlikte heyet halinde giderek yardımlarımızı ulaştıralım. İslam aleminin yaşadığı bütün alanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin gönül coğrafyası ve sınırları içerisindedir."

Ziyarette hazır bulunan Belediye Başkanı Ercan Çimen de Vali Memiş ve sivil toplum kuruluşlarına duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Biz de bu taşın altına elimizi değil bütün vücudumuzu koyacağız. Biz de bu işin önderliğini sizlerle beraber yapacağız. Elimizi biz de uzatacağız. İnşallah yanlarına da gideceğiz. Allah çıktığımız yolda yardımcımız olsun. Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edelim. Belediye olarak tüm çalışanlarımızla bu işe destek vereceğiz." diye konuştu.

Ensar Vakfı Temsilcisi Yaşar Gül, Memiş ve Çimen'e, yüreklerinden gelen bu kardeşlik sesine karşılık verdikleri için teşekkür ederek, destekleriyle kendilerini daha da güçlendirdiklerini dile getirdi.

"İnsanlığa yardım için bu çığlığa ses ver" sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşların, Ziraat Bankası Gümüşhane Şubesinde açılan hesaba 1 çuval un bedeli olan 60 lira yatırarak katılabileceği bildirildi.