GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Hükumet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Çimen, 15 Şubat'ın, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, işgalci güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verdiği gün olduğunu söyledi.

Büyük fedakarlık göstererek Fırat Kalkanı operasyonunda, terörle mücadelede, 15 Temmuz Hain FETÖ kalkışmasında canlarını feda eden şehitlere Allah’tan Rahmet dileyen Çimen, "Bundan 99 yıl önce Gümüşhane'yi işgal eden düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde bertaraf edilmiştir. Şu anda toprak diyerek bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur. 15 Şubat 1918 ve öncesinde yaşananlar bu toprakların kolay elde edilemeyeceğinin en açık kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda milletimiz derin acılar yaşadı. Yıllardır ocaklarımıza ateş salan PKK ve benzeri terör örgütlerine bir de FETÖ eklendi. 15 Temmuz 2016 günü devletimize ve milletimize hain bir darbe girişiminde bulunuldu. Kurtuluş savaşımızda huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunarak hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Gümüşhane gazileri adına Celil Tanguroğlu, Vali Memiş'e Türk bayrağı, gazi Fevzi Ezber Yarbay Semih Bulut'a kurtarılmış yurt toprağı, Gazi Kaanoğlu da Belediye Başkanı Çimen'e şehrin anahtarını takdim etti.

Tören, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.