GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, emekli öğretmen Yıldız Eskicioğlu'nun katkılarıyla yapılan anaokulu ile Gümüşhaneli Şehit Jandarma Er Murat Yıldız'ın adının verildiği ilkokul, törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Yenimahalle'de yaptırılan Yıldız Eskicioğlu Anaokulu bahçesinde düzenlenen törende, eğitim tesislerini yapmak ve eğitim hizmetini yerine getirmenin, güvenlik, sağlık ve belediye hizmetleri gibi devletin görev ve sorumluluğu altındaki bir konu olduğunu belirtti.

Emekli öğretmen Yıldız Eskicioğlu'nun ciddi anlamda bir bağışta bulunarak bu tesisi yapmasının ayrı bir gurur meselesi ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Memiş, Eskicioğlu'na teşekkür etti.

Vali Memiş, ihtiyaç olan yerlerde okullar yapmak, eğitim tesislerini açmak ve öğrencileri modern, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır şekilde eğitmenin görevleri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Devlet bu görevi için toplamış olduğu vergilerden bütçe ayırır ve bunu icra eder. Doğrudan görevi olmadığı halde bu şekilde bir katkıda bulunarak gerçek bir vatanseverlik yapan Yıldız Eskicioğlu Hanımefendi gibi 15 Temmuz'da kendi görevleri olmadığı halde hayatlarını ortaya koyan çok sevgili vatandaşlarımız, Gümüşhaneli hemşehrilerimiz, şehit olan kardeşlerimiz de var. Onların da yapmış oldukları hareket son derece önemlidir. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Çok değerli şehidimiz Murat Yıldız kardeşimizin de mekanı cennet olsun."

Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "oku" olduğuna dikkati çeken Vali Memiş, "Oku, dogmatik olma, aklını kullan, çağı yakala, Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesini yakala, hatta geç. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve çok kıymetli hükümetimize son 14 yılda eğitime vermiş oldukları çok büyük katkı ve destek için teşekkür ediyoruz. Bu dönemde eğitimin hem niteliği hem de niceliğini artırma, dersliklerin sayısını artırma yönünde çok büyük çaba gösterildi ve kaynak aktarıldı." dedi.

Yıldız Eskicioğlu adına konuşan kızı Prof. Dr. Belkıs Eskicioğlu Ünsal ise annesinin 1947 yılından sonra uzun yıllar Gümüşhane'de öğretmenlik yaptığını belirterek, "Annem çok sayıda öğrenci yetiştirdi. En büyük hayallerinden birisi kendi adına memleketinde bir okul yaptırmaktı. Bütün hayatı boyunca birikimini, çabasını bunun için gösterdi. Çocukluğumuzda annem okul yaptıracağım diye hep bir miktar ayırırdı bir kenara. Nihayet bugün bu arzusunun yerine getirilmiş olması bizi çok duygulandırdı." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise okulların yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da Yıldız Eskicioğlu Anaokulu'nun 6 derslikli, Şehit Murat Yıldız İlkokulunun ise 8 derslikli olarak planlandığını ifade ederek, okulların inşaatına 2014 yılında başlandığını söyledi.

Gümüşhane genelinde 8 anaokulu ile ilkokul, ortaokul ve meslek liseleri bünyesinde açılan 50 ana sınıfında toplam bin 540 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Doğan, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" anlayışıyla eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Okay Memiş, emekli öğretmen Yıldız Eskicioğlu ile şehit Jandarma Er Murat Yıldız'ın ailesine plaket verdi.

Anaokulunda incelemelerde bulunan Vali Memiş ve beraberindekiler, ardından aynı mahallede bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan Şehit Murat Yıldız İlkokulu'nun da açılışını gerçekleştirdi.

Törene, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, eski MHP Gümüşhane Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı, emekli öğretmen Yıldız Eskicioğlu ve ailesi, Şehit Jandarma Er Murat Yıldız'ın ailesi, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.