ORDU (AA) - Ordu'nun Mesudiye ilçesinde meydana gelen, 3 askerin şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırının, bölgede arama faaliyeti yürüten ekiplerin öğlen yemeği molası sırasında meydana geldiği bildirildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, dün bölgede terör örgütünün geçiş yapabileceği ihbarı üzerine askeri birlikler, Mesudiye ilçesinde Topçam Karakolu'nun bulunduğu Güzelce Mahallesi'nde arama faaliyeti başlattı.

Bölgede arama faaliyetlerini bugün de sürdüren ekiplere, öğlen yemeği molası verdikleri sırada ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışma sonucu 3 asker olay yerinde şehit oldu, yaralanan 2 asker ise Ordu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Şehit 3 askerin cenazeleri Gölköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

Bu sırada olay yerine takviye amacıyla gelen kobra tipi zırhlı araç devrildi. Yaralananın olmadığı kazada araç, iş makinesi ve çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bölgeye çok sayıda komando birliği de sevk edildi. Bölge halkı, arazi taramasında askerlere yardımcı oluyor.

Öte yandan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Devlet Hastanesine gelerek hastane yetkililerinden yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.

Bu arada, çok sayıda vatandaş, yaralı askerler için kan bağışında bulunmak amacıyla hastaneye başvurdu. Bunun üzerine Ordu Valiliği yayımladığı mesajda, "Mesudiye Topçam'da meydana gelen çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi görmekte olan askerlerimize vatandaşlarımız kan bağışında bulunmak için hastaneye akın etmektedir. Yaralı askerlerimizin kan ihtiyacı olmamakla birlikte vatandaşlarımız Kızılay'a her zaman kan bağışında bulunabilir." ifadesine yer verdi.

- "Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mesudiye ilçesinde operasyonel faaliyet yürüten askerlerin üzerine ormanlık alandan ateş açıldığını belirterek, "3 şehit, 2 yaralımız var maalesef." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesudiye'deki Topçam Karakolu mevkisinde ihbar üzerine operasyonel faaliyet yürüten askerlerin üzerine ormanlık alandan ateş açıldığını belirtti.

"3 şehit, 2 yaralımız var maalesef." diyen Vali Balkanlıoğlu, "Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Ayrıca İl Jandarma Komutanımız da bölgeye intikal ettirildi." ifadesini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların rahat olmasını isteyerek, "Biz huzurlu bir kent olarak Ordu'nun huzurunu hiçbir şeye feda etmeyiz. Güvenlik güçlerimiz ile milletimizin birlik ve beraberliği neticesinde teröristler bölgemizde barınamayacaktır." diye konuştu.