BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde kız arkadaşı olduğunu öne sürdüğü üniversite öğrencisini tabancayla öldüren ve ev arkadaşını yaralayan şüpheli, tutuklandı.

İstanbul'da tekstil işçisi olarak çalışan Cihat K. (18), Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Berfin Yıldız (18) ile Dayıoğlu Mahallesi'ndeki öğrenci evinde henüz belirlenemeyen nedenle tartışmaya başladı.

Tabancayla genç kızın ev arkadaşı A.B'yi elinden yaralayan Cihat K, daha sonra Yıldız'ı evin yakınında, Karapınar mevkisindeki ağaçlık alana götürüp başına ateş ederek öldürdü.

Cinayetin ardından polisi arayan zanlı, olayı anlattı. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri, genç kızın hayatını kaybettiğini belirledi.

Yıldız'ın cesedi, inceleme sonrasında Gerede Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde gözaltına alınan Cihat K'nın, silahı ormanlık alana attığını söylemesi üzerine belediye ekiplerinin desteğiyle arama başlatıldı.

Tabanca, yaklaşık 5 dönümlük alandaki bir saatlik aramanın ardından belediye işçisi tarafından ağacın dibinde bulundu.

Polis ekipleri, A.B'nin de ifadesine başvurdu.

Adliyeye sevk edilen Cihat K.'nın, emniyetteki ifadesinde, bir süre önce kavga ettiği kız arkadaşıyla barışmak için Gerede'ye geldiğini söylediği öğrenildi.

Kız arkadaşının A.B'nin evinde kaldığını öğrendiğini anlatan zanlı Cihat K, onları yana yana görünce tartıştıklarını belirterek, "Berfin'i konuşmak için evden çıkarmak istedim. A.B, bana karşı geldi. Ona ateş ettim. Neresinden vurduğumu bilmiyorum. Berfin'i evden çıkardım, bana direndi. Rahat konuşabileceğimiz bir yere götürmek istedim. İlişkimizin daha güzel olacağını söyledim. Barışmayı kabul etmedi. Berfin kabul etmeyince boş araziye götürdüm, silahı alnına dayadım. Yapamayacağımı düşünüp indirdim, tekrar sordum. Yine barışmayı kabul etmedi. Dayanamadım, ateş ettim. Panikle koşmaya başladım. Silahı bir ağacın altına attım. Sonra geri döndüğümde öldüğünü gördüm ve polisi aradım." ifadelerini kullandı.

Zanlı Cihat K, çıkarıldığı mahkemece "tasarlayarak öldürmek' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanarak Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Berfin Yıldız'ın Kırklarelili olduğu, ailesiyle İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.