SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen iki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'dan uyuşturucu getirildiği yönünde aldıkları bilgi doğrultusunda İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'nde çalışma başlattı.

A.Y'nin (39) yaşadığı apartmana operasyon düzenleyen ekipler, binanın merdiven boşluğunda, içinde esrar kırıntıları olan bir valiz ile kapıcı dairesinin bulunduğu katta bir kutuda bin 430 uyuşturucu hap ve 230 gram esrar ele geçirdi.

Operasyonda A.Y. ile hap ve esrarı saklamasına yardım ettiği öne sürülen apartman görevlileri A.R.K. (28) ile C.K. (26) ve uyuşturucuları İstanbul'dan getirdikleri iddia edilen Y.Y. (40) ve M.B. (34) gözaltına alındı.

Ekipler, hakkında hakaret, silahla tehdit ve uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından arama kararı bulunan S.G'yi (36) İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki evinde yakaladı.

Şüphelinin evi ile üzerinde yapılan aramada, 16 gram sentetik uyuşturucu, 1 fişek tohumlu karışık esrar ve 800 gram esrar ele geçirildi.

İki operasyonda gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan C.K. savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Diğerleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.