GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi ve Filli Boya işbirliği ile kurulan "Güneş Enerjili Şarj Sistemi" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fatih Parkı'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Ercan Çimen, Filli Boya Bölge Müdürü Arkın Konak ve vatandaşlar katıldı.

Çimen, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonunda diledikleri anda telefonlarını şarj edebileceklerini söyledi.

Sistemin Filli Boya tarafından finanse edildiğini belirten Çimen, şöyle konuştu:

"Burada kurduğumuz ve açılışını yaptığımız şarj istasyonu ile aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olması sağlanacak. Bu istasyon güneşli zamanlarda üzerindeki bataryada biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet verebilecek. Yenilebilir enerji bilincinin yaygınlaştırılması noktasında yerel yönetimlere de büyük görevler düşmektedir. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehrimize böyle bir hizmeti kazandırdıkları için Filli Boya yetkililerine teşekkür ediyorum."

Açılışın yağmur altında yapılması nedeniyle, Belediye Başkanı Çimen, Filli Boya Bölge Müdürü Konak'a teşekkür plaketini, makamında verdi.